viso

Het project 'BE(ELD)WEGING' voor de leerlingen van het tweede jaar zit erop.We dompelden ons drie dagen lang onder in de wereld van beeld en beweging. We vertrokken vanuit beeld en hebben getracht dit samen te vertalen naar de ruimte. De nadruk lag voornamelijk op tijd nemen om samen creëren. 

Lees meer...

Kobe De Keyzer is terug op Viso!Op 26 februari kwam Kobe De Keyzer op Viso om voor de leerlingen van 5 en 6 GC te spreken over zijn carrière als vormgever. Na het zesde jaar op Viso studeerde Kobe verder aan het KASK in Gent. Vrij snel na het afstuderen begon hij als ontwerper in een communicatiebureau te werken. Samen met dit bureau won hij een aantal Pentawards. Daarnaast werkt hij ook als zelfstandig vormgever. Een oud-leerling na zoveel jaar terugzien doet deugd. Zien én horen wat hij allemaal heeft bereikt doet nog meer deugd!

www.dekeyzerko.be

Hongaarse avondIn het kader van het Erasmus+project Print Practice Budapest (PPB) vond op vrijdag 2 februari 2018 op Viso de Hongaarse avond plaats. De inkomhal werd omgetoverd tot een gezellig restaurant waar de gasten van een lekkere Hongaarse goulash konden genieten, met een glaasje Tokay, de beroemde Hongaarse witte wijn. Wie was er van de partij? 

Lees meer...

What a wonderful group!

Het zesde jaar van onze beroepsafdeling heeft een stevige reistraditie naar Groot-Brittannië. De studiereis naar Londen en Kent van dit schooljaar is er één die ons nog lang zal heugen! We trokken eind februari naar Zuid-Oost Engeland. Als voorbereiding op het Europese Erasmus+ project Print Practice Berlin van volgend schooljaar organiseerden we naast het traditionele bezoek aan Londen een verblijf in gastgezinnen in Folkestone. 

Lees meer...

De scholen die ons een bezoek gebracht hebben zijn:

Freinetschool De Loods en De Boomhut

klik op de foto voor meer foto's

 

ICT in de les LO

Verslag theateruitstappen: 'BENNY' en 'CYRANO'De leerlingen van VISO hebben een bijzonder boeiende theatermaand achter de kiezen! Op 17 januari trok 5TSO naar 'Benny', een donkere monoloog van Pepijn Lievens.
Heel wat leerlingen waren danig onder de indruk van het complexe stuk. In de praktijklessen verwerkten ze hun ervaringen onder andere in knappe affiches die ze digitaal verwerkten in het straatbeeld: Alle affiches vind je op de volgende link: http://blog.happyvisocoders.be/toneelstuk-benny-vakoverschrijdend-nederlands/ ____ 

Lees meer...

Week van het programmeren VISO MariakerkeZonder er bij stil te staan komen we allemaal in aanraking met het werk van programmeurs (bv. via facebook, computerspelletjes, iets online kopen, …). Maar de meesten onder ons vragen zich waarschijnlijk nooit af wat het werk van een programmeur precies inhoudt.
Met de workshops, die we de leerlingen van het tweede jaar aanboden, was het niet de bedoeling om hen op te leiden tot programmeurs maar wel om hen kennis te laten maken met de vaardigheden waarvan ze later in vele beroepen profijt kunnen hebben. Ik denk aan: creatief en logisch denken, ruimtelijk inzicht, probleemoplossend vermogen, structureren, samenwerken en doorzettingsvermogen. 

Lees meer...

Een pluim van de Vlaamse Scholierenkoepel voor onze school!De Vlaamse Scholierenkoepel reist het land af om scholen te helpen bij het maken van een warme sfeer, zodat de leerlingen zich goed voelen op school. Ook op VISO kwamen ze langs. We zaten rond de tafel met leerlingen van VISO-Gent en VISO-Mariakerke. Voor Hatice (4TFO), Quinten en Charlotte (6BDV) was dat een goed moment om eens in de nieuwe gebouwen van VISO - Gent te kijken. Wow, zo vlak boven het shoppingcenter: zalig! 

Lees meer...

 

OPENDEURDAG ZATERDAG 21 april 2018 van 10 tot 18u

 

 

 

Industrieweg 230, 9030 Mariakerke

Tel. 09 216 36 36 - Fax 09 216 36 37

 

Schooluren-VISO Mariakerke

 

EERSTE 
EN TWEEDE  GRAAD
DERDE GRAAD 7DE JAREN

voormiddag 4 lesuren van 
8.40u tot 12.15u
namiddag 3 lesuren van 
13.15u tot 15.45u

Woensdag
voormiddag 4 lesuren van 
8.40u tot 12.15u
namiddag vrij

voormiddag 4 lesuren van 
8.40u tot 12.15u
namiddag 3 lesuren van 
13.15u tot 15.45u

Woensdag
voormiddag 5 lesuren van 
8.40u tot 13.05u
namiddag vrij

voormiddag 4 lesuren van 
8.40u tot 12.15u
namiddag 4 lesuren van 
13.15u tot 16.35u

Woensdag
voormiddag 5 lesuren van 
8.40u tot 13.05u
Pauze van 13.05 tot 14.05

namiddag 3 lesuren van 
14.05u tot 16.35u

 

 

Schooluren-VISO Gent

 

EERSTE 
EN TWEEDE  GRAAD

DERDE GRAAD

OKAN

voormiddag 4 lesuren van 
8.40u tot 12.15u
namiddag  
13.10u tot 15.40u
op woensdagnamiddag vrij

voormiddag 4 lesuren van 
8.40u tot 12.15u
namiddag 
13.10u tot 15.40u

voor 5BMV en 6BMV op
dinsdag tot 
16.30u

voor 7BMV op
maandag, dinsdag en donderdag tot 

16.30u
op woensdagnamiddag vrij

voormiddag 4 lesuren van 
8.40u tot 12.15u
namiddag  
13.10u tot 14.50u
op woensdagnamiddag vrij

 

Boekenlijst 2017-2018

Boekenverkoop VISO Mariakerke

Om de dienstverlening rond de boekenverkoop te verbeteren heeft VISO vestiging Mariakerke ervoor gekozen om samen te werken met Studieshop.be. 
Dit houdt in dat de boeken vanaf nu enkel nog online kunnen aangekocht worden. Alle boeken worden aan huis - of in een afhaalpunt geleverd. 
Er wordt gevraagd steeds op de naam van de leerling te bestellen. Boeken voor 15 juli besteld worden geleverd voor 1 september.Uiteraard kunnen ouders, indien zij dit wensen, de boeken bestellen in een boekhandel. De lijst van de boeken zijn in bijlage terug te vinden.

Klik hier ->

BoekenLijst 2017-18

Studieshop

 

PIA [leerlingenforum]

 

Wie is beter geplaatst dan de leerlingen zelf, om te horen, te zien, te weten hoe we het leven op school nog beter kunnen maken? Via P!A, de leerlingenraad, kunnen onze leerlingen zelf beslissen welke ideeën uitwerking verdienen. Studenten maak je lid van de gesloten groep binnen Facebook "Visoforum"