viso

Natuurdag 6TGCaMet een letterlijk frisse start gingen we het natuurgebied Bourgoyen-Ossemeersen binnen. Onze dagtaak bestond erin een gans dal vrij te maken van allerlei jonge opschietende bomen en struiken. Deze ideale plaats voor vossen en marters moest omgebouwd worden tot een mooie broedplaats voor weidevogels. 

Lees meer...

Aan het strand van Oostende..."De leerlingen van 6TFOa hadden op deze natuurdag geen gemakkelijke klus te klaren op het strand van Oostende: op deze eerste zonnige vriesdag werd het strand grondig opgekuist over een lengte van een drietal kilometer door onze fotografen, een francophone ontmoeting met "une dame liégeoise" aan onze Belgische kust zorgde nadien voor een welgekomen afwisseling.”

Leefdagen, prachtig!

We vertrokken met de bus richting Bérismenil. De zon was meteen van de partij, heerlijk! De oversteek in de Ourthe was voor het vijfde jaar dan ook verfrissend. Wat klauteren hier en daar is niet voor iedereen een alledaagse bezigheid maar iedereen deed dit uitstekend, dikke pluim! De dieren zullen het geweten hebben dat we op stap waren, veel plezier, echt genieten!

Leerling van VISO maakt reportageJaroslav Dolbilin, een leerling van het vierde jaar Drukken en voorbereiden, studiegebied Grafische communicatie en media, stak een korte reportage van één les praktijk bij de heer De Keyser in elkaar. Jaroslav, dit smaakt naar meer! Weldra de volgende reportage te zien op deze site en op de Facebook van VISO.

Natuurdag 6TMMB

Met een zon op onze schouders reden we mee met de lijnbus richting 'Het Leen' voor onze natuurdag! Twee enthousiaste bosmannen stonden ons op te wachten en de taken werden verdeeld: jongens die de hakselaar vullen, de grachten vrijmaken en takken doorzagen.

Om 12u werden we verwend met een heerlijke tas soep door het Leen.
Bedankt aan 'Het Leen' dat we onze energie konden loslaten op het wondermooie bos, het was een ideale dag voor ons jong geweld!

Woensdag 25 oktober. Eindelijk is het zover!De verhuiswagen arriveert in de Guinardstraat. De leerkrachten zijn in de voorbije weken fel in de weer geweest om alle meubels en materiaal van een sticker te voorzien of in dozen in te pakken. Nu begint het echte werk waar we zolang naar uitgekeken hebben: De Grote Verhuis.

Lees meer...

Fuif voor VisoFuif voor Viso Een enthousiaste groep leerlingen probeert zijn schouders te zetten onder het organiseren van een fuif of bal. Dat dat een hoop werk is, dat wisten we al. Maar deze bende laat zich niet zo vlug klein krijgen. Op woensdag 25 oktober kwam Stefanie van de Vlaamse Scholierenkoepel hen een hele voormiddag een workshop geven over alles waar je moet aan denken als je een fuif of bal organiseert. Het was een workshop om nooit te vergeten : zoveel interessante informatie op een korte tijd! Ook Stefanie zelf was zeer tevreden: ze zag een groep met veel daadkracht. Daarom wil ze ons enthousiasme blijven steunen, ook al is de workshop nu achter de rug. P!A wenst deze groep heel veel succes en goeie moed bij het organiseren. Go for it!

Driedaagse van de ModeNaar jaarlijkse traditie start de TSO-richting Creatie en Mode uit Mariakerke met een inspirerende driedaagse bomvol met klassieke en hedendaagse Kunst & Cultuur. Dit jaar bracht de reis ons via Oostende naar Calais, Houplines, Rijsel en Roubaix voor een druk programma gekoppeld aan het jaarthema 'Zeg Het Met Mode'. 's Avonds werd er gekookt in de gîte en was er tijd voor de nodige reflectie en ontspanning.

‘Mijn mening, mijn recht’

Ook dit jaar vestigden wij als school traditioneel de aandacht op Amnesty International. Dit jaar stond het thema ‘Mijn mening, mijn recht’ centraal. 

Onze hall stond de hele week in het teken van de Schrijf-ze-VRIJdag. Onze leerlingen konden zich inzetten voor een tweetal schrijfacties.

Lees meer...

Industrieweg 230, 9030 Mariakerke

Tel. 09 216 36 36 - Fax 09 216 36 37

 

Schooluren-VISO Mariakerke

 

EERSTE 
EN TWEEDE  GRAAD
DERDE GRAAD 7DE JAREN

voormiddag 4 lesuren van 
8.40u tot 12.15u
namiddag 3 lesuren van 
13.15u tot 15.45u

Woensdag
voormiddag 4 lesuren van 
8.40u tot 12.15u
namiddag vrij

voormiddag 4 lesuren van 
8.40u tot 12.15u
namiddag 3 lesuren van 
13.15u tot 15.45u

Woensdag
voormiddag 5 lesuren van 
8.40u tot 13.05u
namiddag vrij

voormiddag 4 lesuren van 
8.40u tot 12.15u
namiddag 4 lesuren van 
13.15u tot 16.35u

Woensdag
voormiddag 5 lesuren van 
8.40u tot 13.05u
Pauze van 13.05 tot 14.05

namiddag 3 lesuren van 
14.05u tot 16.35u

 

 

Schooluren-VISO Gent

 

EERSTE 
EN TWEEDE  GRAAD

DERDE GRAAD

OKAN

voormiddag 4 lesuren van 
8.40u tot 12.15u
namiddag  
13.10u tot 15.40u
op woensdagnamiddag vrij

voormiddag 4 lesuren van 
8.40u tot 12.15u
namiddag 
13.10u tot 15.40u

voor 5BMV en 6BMV op
dinsdag tot 
16.30u

voor 7BMV op
maandag, dinsdag en donderdag tot 

16.30u
op woensdagnamiddag vrij

voormiddag 4 lesuren van 
8.40u tot 12.15u
namiddag  
13.10u tot 14.50u
op woensdagnamiddag vrij

 

Boekenlijst 2017-2018

Boekenverkoop VISO Mariakerke

Om de dienstverlening rond de boekenverkoop te verbeteren heeft VISO vestiging Mariakerke ervoor gekozen om samen te werken met Studieshop.be. 
Dit houdt in dat de boeken vanaf nu enkel nog online kunnen aangekocht worden. Alle boeken worden aan huis - of in een afhaalpunt geleverd. 
Er wordt gevraagd steeds op de naam van de leerling te bestellen. Boeken voor 15 juli besteld worden geleverd voor 1 september.Uiteraard kunnen ouders, indien zij dit wensen, de boeken bestellen in een boekhandel. De lijst van de boeken zijn in bijlage terug te vinden.

Klik hier ->

BoekenLijst 2017-18

Studieshop

 

PIA [leerlingenforum]

 

Wie is beter geplaatst dan de leerlingen zelf, om te horen, te zien, te weten hoe we het leven op school nog beter kunnen maken? Via P!A, de leerlingenraad, kunnen onze leerlingen zelf beslissen welke ideeën uitwerking verdienen. Studenten maak je lid van de gesloten groep binnen Facebook "Visoforum"